Sevgililer günü – Happy Valentine’s Day


Kronometre ile hayat başlıyor, gözüm arada hep ona kayıyor. Ne, nekadar süre ile kalıcak, kaç dereceye çıkıcak.. Isınma ve soğuma süreleri.. uzun bekleyişler.. ufak adımlarla yerimden ayrılıp, 3metre ötedeki cihazla haşır neşir oluşum.. Sese ve kokuya karşı da hassaslaştım. En ufak bir sese kulak kabartır, burnum ise bir köpeğin ki kadar hassas ve seçici bir hal aldı. Kuşkuyla yaşamayı, yaptığım şeyden emin olup, arkasında ilerlemeyi, tahminlerde bulunup, sonuç görmekten keyif almaya başladım. Yaptığım iş keyifli, yemek yemek bile kaçamak,ufak bir aralığa sıkıştırsam bile, sevdim ben.. küçük sonuçlarını, uzun bekleyişlerini..

Deeptone beni mimlemiş:) Güzel bir mim ve keyifle cevap veriyorum..
Bu arada nasıl kitap okuyorum sorusuna yanıtım ise, türlü şekillerde:) en çok otobüste kitap okumayı seviyorum. Eğer kitap beni kendine çekmemiş ise sabahları yolda okuyorum. Tabi otobüste yer bulabilirsem. Ayakta kitap okumayı berebilenlerden değilim. Keyifle okumayı, popomu sabitleyim, sırtımı yaslamak isterim. Eğer uzanmışsam okurken, en fazla 10dk. sonra uyurum, tatlı tatlı gelir uykum, okuduklarım rüya kaybolmaya, beynimde uçuşur yazılar, bilinçim kaybolup, ağır çekimde harf harf uzar kelimeler.. Birde kitabın içinde kaybolduğum zamanlar var, ozaman da durak kaybolur gider. Koca otobüste bir ben ve kahramanım kalır. Yolda yürürken devamını hayal ederim. Sonra bütün işim gücüm kitap olur. Sonunu okuyana kadar rahat etmem.. Bu ara birde filmleri olan kitapları okumayı sevdim. Filmleri izlerken, oyuncuların psikolojilerini anlamayı, kitapta karakterin kendi kendine konuşmasını ve kişiliğini anlamayı sevdim. Kitapların derinliğini, insanın içine işleyen duyguların aslında kelimelerde saklı olduğunu bir daha anladım..

Sırada sevgililer günü için hazırladığım kart var. Akşam saati, apar topar hazırladığım kartın fotoğraflarını eşimden gizlice çekip paylaşıyorum. Yapımı 10 dk. A4 boyutunda desenli kartondan zemin seçtim. 3 cm aralıklar ile kartı 3 kere katladım. Her katlayışta, ön yüzeye gelecek olan alanı çok ufak daha fazla bırakırsanız, kart kapandığında biri diğerinden çok az önde durur, kat yerini milimetrik olarak yerinden oynatmanız yeterli. Daha sonra hazırladığınız 3 boy kalbi kesip, uçlarından yapıştırmanız yeterli. Kartın içini daha doldurmadım.. Her bir aralığa farklı birşeyler yazmayı planlıyorum..

(Kartı Martha Stewart’ın sayfasındaki şablonları kullanarak hazırladım. Buradan faydalanabilirsiniz.)

Herkesin sevgililer günü kutlu olsun..Sevgi dolu, keyifli bir gün diliyorum…

Life starts with timekeeper, keep my eyes on it. Which one, how long, since which time will stay in furnace.. Warming and cool down period.. long waitings.. leaving with a small step my seat and being interested in with the device.. being more sensitive aganist the smell and voice.. To prick up my ears all little voices, my noise is sensitive and selective as a dog. I start to enjoy to live in suspicion, be sure about doing, follow the things that I decided to do, make prediction, to see the results. My job is ejoyable. I like this job although I eat my lunch in a short small time. little results and long waitings..

One of my blog friend(deeptone) send me a question to answer in my blog.

It is a question how I can read a book. Answer is all kinds of style:) I like reading books in the bus. If I don’t concentrate to the book, I read it while I’m travelling. Of course if I can find a place:)  I can’t read it while I’m standing. I read the books in high spirit, I should put my ass somewhere and I want to loll against. I will sleep while I’m reading if I2m lying. I sleep slowly like a small motion, all words become a dream and goes in front of my eyes slowly.. they are mixed with the dreams, I lost my conscious.. All words goes in a long time, all letters gets bigger and bigger.. Also, there is a time that I concentrate onthe book, that time I lost myself in it, I become alone in the bus, forget all person, just me and my hera of the book. I dream the other part of story. This time, I like reading the books that are made a film. I understood the value of the books again. you can feel the emotion and also all the characters in the book can spesk themselves in the book that helps me to understand feelings. feelings is missing in the words and letters..

Next topic is the valentine’s day preparation. I prepared it at nightfall and took photos hiddenly from my husband and share. It can be made in a 10 minutes. I choosed a cardboard having designs, A4 sized, light pink colour.I selected 3 cm for each lane and fold it 3 times that I can obtain 3 lane. If you make each lane bigger than the other it can be seen as a accordion. But the difference should be 1-2 mm. Than you can use 3 different size hearth in different colour and stick them. I think to write different word in each different lane..

I have used Martha Stewart’s template while I’m preparing it. you can use the link.

Happy valentine’s day, I hope, it will be a good lovely day..